Workshop Problem Solving

Workshop Problem Solving

Heb je last van tijdvretende en energieslopende processen die echt een opfrisser kunnen gebruiken? Die de cliënttevredenheid, het werkplezier en de efficiëntie niet ten goede komen? Vraag vandaag nog de workshop Problem Solving aan en ontdek de kracht van gestructureerd problemen oplossen.

Weg met die tijdsvreters

Tijdvreters in je werk. Je hebt er vaak teveel van. Ellenlange processen. Hoe mooi zou het zijn om deze dan eens kritisch onder de loep te nemen. En van alle bureaucratie te ontdoen. Herken je je hier in en vind je het prettig dat een objectief iemand je hier in begeleidt? Dan sluit de workshop Problem Solving van De ZorgVerlichters precies aan op je wens.

Wat houdt de workshop in?

In deze workshop maken we inzichtelijk waar de knelpunten in je proces zitten. We analyseren het proces van begin tot eind. We kijken naar de doorlooptijd, de zin en onzin van de individuele processtappen, wachttijden, foutpercentages, knelpunten en andere ergernissen in het proces.

Kortom, we leggen je verborgen fabriek bloot.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor teams in zorgorganisaties die last hebben van tijdrovende of slechtlopende processen. Die impact hebben op de kwaliteit, doorlooptijd of kosten. Op de cliënttevredenheid, het werkplezier van de medewerkers en de efficiëntie. Dit kunnen hoofd- of ondersteunende processen zijn. Kleine of grote. Interne of over de hele zorgketen.

Waarvan iedereen zich afvraagt of het niet makkelijker, slimmer en beter kan.

Hoe werkt het?

1. Voorafgaand aan de workshop

Voorafgaand aan de workshop vindt er een intake plaats. Tijdens de intake schets je in het kort de situatie en problematiek. Van je organisatie in zijn algemeenheid en van het specifieke proces. We nemen de aanpak van de workshop door. We bespreken wat je beschikbaar hebt aan informatie over je proces. En wat je wilt bereiken met deze workshop. We bepalen wie er echt aanwezig moeten zijn. Misschien naast de teamleden ook iemand van het management, een andere afdeling of uit de keten. Ook plannen we een datum en een geschikte locatie.

2. Tijdens de workshop

De workshop bestaat uit twee dagdelen:

In het eerste dagdeel maken we het proces zoals het nu verloopt inzichtelijk. We tekenen proces het letterlijk uit op de muur, zodat we de knelpunten goed helder krijgen. We bepalen het grootste knelpunt.

In het tweede dagdeel gaan we op zoek naar de grondoorzaken van dit knelpunt en bedenken we oplossingen. We gebruiken hiervoor de techniek van problem solving, ook wel kaizen genoemd. We sluiten af hoe je de oplossingen daadwerkelijk in de praktijk gaat doorvoeren.

3. Na de workshop

Na de workshop krijg je een verslag van de workshop, met daarin de uitwerking van je huidige proces en knelpunten, de uitdieping van je belangrijkste knelpunt en een lijst met oplossingen en acties. Ook kun je gebruik maken van onze nazorg: 2 uur coaching bij jou op locatie. We komen dan naar je organisatie om te zien en bespreken of je knelpunt daadwerkelijk is opgelost. En je krijgt tips hoe je dagelijks kunt terugblikken op je werk, zodat je continu blijft verbeteren op je processen.

Wat levert deze workshop je op?

Je krijgt:

  • Inzicht in alle knelpunten in je proces
  • Het belangrijkste probleem dat je belemmert in je proces uitgediept
  • Een lijst met oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt om het proces te verbeteren
  • Een hogere medewerker- en cliënttevredenheid. Meer tijd en geld over
  • Een gestructureerde methode aangeleerd om volgende processen zelf te verbeteren

Wat is de investering?

Het tarief van de workshop is 1250 euro voor het gehele team. Dit is exclusief BTW en de workshoplocatie en inclusief alle onderdelen, zoals het intakegesprek, de workshop, de uitkomsten van de workshop met daarin de uitwerking van je belangrijkste knelpunt en de lijst van oplossingen, de methode en de nazorg.

Wil je deze workshop inplannen?

Bent je geïnteresseerd en wil je deze workshop met ons inplannen? Neem dan contact met ons op. Zodat we snel met elkaar aan de slag kunnen.

  • Datum: in overleg
  • Locatie: in de omgeving van Amsterdam of bij jou op locatie

Neem contact op