Workshop Dagstart

Workshop Effectief Communiceren Met De Dagstart

Leer hoe je met de dagstart effectief communiceert in je team. Vraag nu de workshop aan en steek voortaan in 15 minuten de thermometer in de hot topics: je doelen, cliënten, team, de taakverdeling, lopende verbeterideeën, successen, acties. In de dagstart komt alles samen, het wordt je motor om continu te verbeteren!

Creëer je eigen continu verbetermotor

Ga je geregeld met een onvoldaan gevoel naar huis? Hoe weet je of je dag geslaagd is? Wanneer vier je successen en bespreek je de leermomenten van de dag? Hoe zorg je dat de werkoverdracht effectief is? Hoe weet je of of je collega’s prettig in hun vel zitten om vol energie aan de slag te gaan met de cliënten?

Een hoog presterend team kan niet zonder een goede aftrap van de dag. Hoe mooi zou het zijn als je hier een effectief communicatiemiddel voor hebt. En iemand met een neutrale blik je kan helpen dit in te richten. Herken je je hierin, dan sluit de workshop Effectief Communiceren met de Dagstart van De ZorgVerlichters precies aan op je wens.

Wat houdt de workshop in?

In deze workshop gaan we dit communicatiemiddel maken. We maken een fysiek dagstartbord. Met dit bord steek je voortaan in 15 minuten tijd de thermometer in de hot topics: de doelen, de cliënten, je team, de taakverdeling, lopende verbeterideeën, successen, acties. In de dagstart komt alles samen, het wordt je motor om continu te verbeteren.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor alle teams in zorgorganisaties die effectiever willen communiceren, aan de start van de dienst, tijdens de werkoverdracht, het teamoverleg of de bordsessie.

Hoe werkt het?

1. Voorafgaand aan de workshop

Voorafgaand aan de workshop vindt er een intake plaats. Tijdens de intake schets je in het kort de situatie en problematiek. Van je organisatie in zijn algemeenheid en specifiek over hoe je op dit moment communiceert met elkaar. We nemen de aanpak van de workshop door. We bespreken wat je al eerder hebt ondernomen op het gebied van communicatie. En wat je wilt bereiken met deze workshop. Ook plannen we een datum en een geschikte locatie.

2. Tijdens de workshop

De workshop bestaat uit 2 dagdelen.

In het eerste dagdeel bespreken we welke onderwerpen essentieel zijn voor je team die op het bord moeten komen. In het tweede dagdeel gaan we het bord daadwerkelijk maken. We sluiten af met hoe we het bord in de ritmiek van de dagelijkse praktijk kunnen inbrengen.

3. Na de workshop

Na de workshop krijg je een verslag van de workshop, met daarin de uitwerking van het dagstartbord zoals je het in de praktijk wilt brengen en de gemaakte afspraken. Ook kun je gebruik maken van onze nazorg: 2 uur coaching bij jouw op locatie. We komen dan naar je organisatie om te bespreken of het bord werkt in de praktijk. We geven tips hoe je zo effectief mogelijk je dagstart doet, zodat je continu blijft verbeteren met je team.

Wat levert deze workshop je op?

Je krijgt:

  • Een dagstartbord dat het team verbinding, structuur en focus voor de dag geeft
  • Verhoging van de medewerkerbetrokkenheid
  • Een methode aangeleerd om gestructureerd te communiceren en te verbeteren

Wat is de investering?

Het tarief van de workshop is 1250 euro voor het gehele team. Dit is exclusief BTW, de workshoplocatie en het fysieke whiteboard en inclusief alle onderdelen, zoals het intakegesprek, de workshop, de uitkomsten van de workshop met daarin de uitwerking van het dagstartbord zoals je het in de praktijk wilt brengen en de gemaakte afspraken, de methode en de nazorg.

Wil jij deze workshop inplannen?

Bent je geïnteresseerd en wil je deze teamworkshop met ons inplannen? Neem dan contact op. Zodat we snel met elkaar aan de slag kunnen.

  • Datum: in overleg
  • Locatie: in de omgeving van Amsterdam of in de buurt van jouw locatie

Neem contact op