De ZorgScan

De ZorgScan – ontdek waar jij verbeterkansen laat liggen

Jij en je zorgteam werken zich een slag in de rondte. Maar omdat je zelf iedere dag in je organisatie bezig bent, is het moeilijk te zien waar nu precies verbeterkansen liggen. En waar je dan als eerste moet beginnen. Hoe mooi zou het zijn als iemand een keer met een objectieve blik komt kijken en een overzicht van punten levert waarmee je gelijk aan de slag kunt. Herken je je hier in, dan sluit de ZorgScan van De ZorgVerlichters precies aan op je wens.

Wat houdt de ZorgScan in?

Voor de ZorgScan komt De ZorgVerlichters naar je organisatie toe. Tijdens een bezoek van een dag maken we een ‘foto’ van je organisatie: we brengen in kaart waar het goed gaat en waar je verbeterkansen liggen. We kijken naar 5 thema’s: je doelen, cliënten, processen, team en je manier van werken. Ook krijg je een beknopt actieplan waar je gelijk mee aan de slag kunt. Waarbij wij vertrouwelijkheid garanderen en ten alle tijde jou en je team met respect behandelen.

Voor wie is de ZorgScan?

Welke organisaties hebben baat bij de ZorgScan? De ZorgScan is bedoeld voor alle zorgorganisaties die problemen ondervinden met effect op cliënttevredenheid, het werkplezier van de medewerkers of efficiëntie. Kleine of grote. En die het waarderen om eens een objectieve spiegel voorgehouden te krijgen, om te kunnen groeien en verbeteren.

Kortom, als je wilt weten hoe jij je team en jezelf naar een volgend niveau kunt tillen. Dan helpt de ZorgScan te ontdekken hoe je dit voor elkaar krijgt.

Hoe werkt het?

1. Voorafgaand aan het bezoek

Voorafgaand aan het bezoek vindt er een intake plaats. Tijdens de intake schets je in het kort de situatie en problematiek van je organisatie. We nemen de scanwerkwijze door en bespreken welke zaken te observeren zijn en welke niet. We maken afspraken waar ik wel mag meekijken en waar niet. Bijvoorbeeld bij de verzorging van je cliënten of bij een teamoverleg. Ook plannen we een datum.

2. Tijdens het bezoek

Tijdens het bezoek ben ik bij jou op de werkvloer, bijvoorbeeld in de huiskamer. Ik observeer de werkwijze van je team aan de hand van de vooraf besproken thema’s. Ik ga op in het geheel, als een vlieg aan de muur zogezegd. Natuurlijk zal ik een praatje maken met cliënten, mee koffiedrinken of lunchen. Precies hoe jij het wilt. Graag zelfs. Ook zal ik hier en daar wat korte gesprekken voeren met medewerkers. En er is tijd om vragen aan mij te stellen, over specifieke zaken bijvoorbeeld.

3. Na het bezoek

Binnen 2 weken na het werkvloerbezoek ontvang je de uitkomsten van de ZorgScan met de verbeterkansen op een rij. Plus een beknopt actieplan met de belangrijkste actiepunten waarvan ik je aanraad gelijk mee aan de slag te gaan. Natuurlijk kunnen we hier nog over bellen of een extra afspraak maken. Dan kan ik indien nodig een toelichting of extra tips geven.

Wat levert de ZorgScan je op?

De ZorgScan levert je praktische tips op waar je direct mee aan de slag kunt. Tips die snel resultaat brengen.

Wat is de investering?

Het tarief van de ZorgScan is 975 euro. Dit is exclusief BTW en inclusief alle onderdelen, zoals het intakegesprek, het werkvloerbezoek, de uitkomsten van de ZorgScan, het actieplan en de nabespreking.

Wil jij de ZorgScan inplannen?

Ben je geïnteresseerd en wil je een ZorgScan met ons inplannen? Neem dan contact op. Zodat we snel met elkaar aan de slag kunnen.

Neem contact op