Workshop Op Naar Een Hecht Team

Workshop Op Naar Een Hecht Team

Zeg eens eerlijk. Je medewerkers. Is het een losse groep met mensen of een hecht team? Weet je wat er speelt in je team? Vraag vandaag nog de workshop Op Naar Een Hecht Team aan en verbeter je teamsamenwerking. En daarmee je teamprestatie.

Ontdek het belang van samenwerken voor een goede teamprestatie

Om een goede teamprestatie te leveren is een goede samenwerking essentieel. In een sfeer waar trots en positieve energie de boventoon voeren, in plaats van klagen of roddelen. Waar vertrouwen sterker is dan controle. En hoe hechter het team, hoe veiliger iedereen zich voelt om fouten en problemen te bespreken. Het vormt de basis om het werk continu te verbeteren. Wil jij stappen maken op dit vlak met je team en vind je het prettig dat een objectief iemand je hier in begeleidt? Dan sluit de workshop Op Naar Een Hecht Team van De ZorgVerlichters precies aan op je wens.

Wat houdt de workshop in?

In deze workshop gaan we elkaar beter leren kennen. We bespreken elkaars kwaliteiten en valkuilen. Wat er goed gaat en wat er beter kan in de samenwerking. Hiervoor gebruiken we mooie hulpmiddelen zoals de kernkwadranten en de MedewerkerArena. Je team krijgt op deze manier meer diepgang. Het wordt hechter.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor teams in zorgorganisaties die een volwassener samenwerking met elkaar willen hebben.

Hoe werkt het?

1. Voorafgaand aan de workshop

Voorafgaand aan de workshop vindt er een intake plaats. Tijdens de intake schets je in het kort de situatie en problematiek. Van je organisatie in zijn algemeenheid en van je team specifiek. We nemen de aanpak van de workshop door. We bespreken wat je al hebt ondernomen op het gebied van teamsamenwerking. En wat je wilt bereiken met deze workshop. Ook plannen we een datum en een geschikte locatie.

2. Tijdens de workshop

De workshop bestaat uit 2 dagdelen:

In het eerste dagdeel bespreken we ieder teamlid als individu. Wat maakt hem of haar uniek?

In het tweede dagdeel stappen we over op het team als geheel. Hoe functioneren we als geheel op dit moment, wat gaat goed en waar hapert het nog? Hoe ziet onze ideale samenwerking er uit? Welke stap zouden wij nu als eerste met elkaar willen maken? We sluiten af met hoe je de aangedragen verbeterideeën in praktijk kunt brengen.

3. Na de workshop

Na de workshop krijg je een verslag van de workshop, met daarin de uitwerking van de stappen die je wilt zetten met elkaar en de gemaakte afspraken. Ook kun je gebruik maken van onze nazorg: 2 uur coaching bij jou op locatie. We komen dan naar jouw organisatie om te bespreken of de gemaakte afspraken werken in de praktijk. En geven tips hoe je dagelijks kunt terugblikken op het werk, zodat je continu blijft verbeteren met je team.

Wat levert deze workshop je op?

Je krijgt:

  • Een hechter en volwassener team dat durft te reflecteren en elkaar aan te spreken
  • Verhoging van de medewerkersbetrokkenheid, meer werkplezier
  • Een gestructureerde methode aangeleerd om te werken aan teamvolwassenheid

Wat is de investering?

Het tarief van de workshop is 1250 euro voor het gehele team. Dit is exclusief BTW en de workshoplocatie en inclusief alle onderdelen, zoals het intakegesprek, de workshop, de uitkomsten van de workshop met daarin de uitwerking van de stappen die je wilt zetten met elkaar en de gemaakte afspraken, de methode en de nazorg.

Wil jij deze workshop inplannen?

Ben je geïnteresseerd en wil je deze workshop met ons inplannen? Neem dan contact op. Zodat we snel met elkaar aan de slag kunnen.

  • Datum: in overleg
  • Locatie: in de omgeving van Amsterdam of bij jou in de buurt

Neem contact op